By / 22nd September, 2016 / Uncategorized / No Comments

Maramuresul, unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania, gazduieste anual mii de turisti atat din tara, cat si din strainatate, incantati si uimiti de bogatiile zonei. Judetul din nordul tarii, denumit si „locul unde se agata harta in cui” este cunoscut peste hotare pentru obiectivele sale turistice deosebite, linistea zonei, peisajele montane, ospitalitatea locuitorilor, dar mai ales pentru traditia straveche pastrata din generatie in generatie.

Maramuresul este vizitat pe tot parcursul anului deoarece, indiferent de anotimp, vei avea ce sa descoperi. Multi dintre turisti aleg sa vina iarna in Maramures si sa-si petreaca sarbatorile in locul in care traditia e sfanta. Asadar, daca iti propui ca urmatoarea vacanta de iarna sa ti-o petreci in nordul tarii, iata ce trebuie sa vizitezi.

Printre cele mai importante obiective turistice de iarna este statiunea Suior. Daca esti iubitor al sporturilor de iarna, vei gasi cadrul perfect pentru practicarea acestora. Complexul cuprinde patru partii de schi de dificultate medie cu o lungime totala de 3600 de metri, dar si doua partii dificile pentru profesionisti, denumite Moski si Mogosa. Iar daca nu esti practicant de schi, la Suior gasesti si alte alternative. Te vei distra de minune pe o pista de tubing de 100 de metri amplasata la cota 1000. Partiile sunt dotate cu instalatie de producere a zapezii artificiale, instalatie nocturna, telescaun, dar si un centru modern de inchiriere a echipamentelor de schi sau snowboard.

Totusi, o idee buna ar fi, daca tot vizitam Maramuresul si partia de la Suior, sa luam in considerare si o cazare pe masura. In apropiere de Suior se afla si Baia Sprie, un oras care gazduieste o frumoasa pensiune – Pensiunea Rustic. Turistii, dar si localnicii iubitori de natura si traditie aleg aceasta locatie cu diferite ocazii. O cazare la Pensiunea Rustic din Maramures trebuie sa se regaseasca pe lista ta de lucruri „de facut” daca vizitezi acest frumos judet al tarii.
Pensiunea dispune de camere cu doua sau trei paturi, dar si apartament, unde te vei putea odihni linistit, iar a doua zi vei putea sa te bucuri de alte locuri incantatoare din Maramures, fiind situata la doar 9 km de orasul Baia Mare.


Leave a Comment